Ankkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera
Tässä tarjoilemme kiinalaista ankkaa, joka on keitetty maukkaassa liemessä japanilaisten tattarinuudeleiden kera. Liemi keitetään kokoon mausteiseksi, tuoksuvaksi ja läpinäkyväksi. Tämän jälkeen se penslataan kylmän ankanlihan päälle. Ankanrinnat voi hyvin valmistella päivää ennen tarjoilua. Käytä mielellään muscovadosokeria liemeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 ankanrintaa à 350 g
Keittoliemi
- 50 g tuoretta inkivääriä
- 1 tl kokonaisia neilikoita
- 1 rkl kokonaisia, vihreitä kardemummansiemeniä
- 4 kokonaista tähtianista
- 3 kokonaista kanelitankoa, à 5 cm
- ½ dl riisiviinietikkaa
- ½ dl raakasokeria
- ½ dl japanilaista soijaa
- 2 l vettä
Nuudelisalaatti
- 200 g sobanuudeleita
- 1 kurkku
- 2 kevätsipulia
Soijakastike
- 2 appelsiinia
- 2 limeä
- ½ dl japanilaista soijaa
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 punainen chili
- ½ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Puhdista ankanrinnoista jänteet ja liika rasva. Leikkaa nahkaan ruudukko terävällä veitsellä ja laita lihat kylmään paistinpannuun nahka alaspäin. Kuumenna miedolla lämmöllä ja paista nahkapuolta 10-15 minuuttia. Kaada paistamisen aikana sulava rasva pannulta sitä mukaa kun sitä kertyy. Kuumenna lämpöä kun nahka on kauniin värinen, suolaa lihapuoli. Käännä ankanrintoja ja paista lihapuolta 30 sekuntia. Ota pannusta ja anna levätä.
2. Kuori ja viipaloi inkivääri. Kaada 2 l vettä viiden litran pataan ja lisää neilikat, kardemumma, tähtianis, kaneli, inkivääri, riisiviinietikka, sokeri ja soija. Kuumenna kiehuvaksi ja pistä paistolämpömittari toiseen ankanrinnoista, laita molemmat liemeen. Keitä varoen kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Nosta ankanrinnat liemestä ja laita ne jääkaappiin. Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on n. 2 dl. Siivilöi ja jäähdytä liemi, laita se pakastepussiin ja lisää ankanrinnat pussiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Laita ankanrinnat nahkapuoli leikkuulautaa vasten ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.
3. Soijakastike: Purista appelsiineista ja limeistä mehu. Sekoita mehut soijan ja seesamiöljyn kanssa kastikkeeksi. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita silppu ja seesaminsiemenet kastikkeeseen.
4. Keitä sobanuudelit al dente -suolatussa vedessä. Kaada vesi pois lävikön avulla ja huuhdo nuudelit kylmiksi. Kuori ja halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi kurkku tulitikun kokoisiksi paloiksi. Laita kurkku ja nuudelit kulhoon, kaada päälle soijakastike ja sekoita hyvin. Suikaloi kevätsipulit, mausta ankkaviipaleet suolalla ja pippurilla. Asettele salaatti neljälle lautaselle, salaatin päälle ankkaa ja koristele kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka