Hummerisalaatti appelsiinin ja curryn kera
Intian ja Karibian maut kohtaavat, kun curry, appelsiini ja mango maustavat makeaa hummerinlihaa. On todella vaivan arvoista keittää fondi hummerinkuorista, se ryhdistää koko ruoan. Käytä lisäksi rooman-, lollorosso- tai tammenlehväsalaattia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 keitettyä hummeria
- 2 appelsiinia
- 150 g kiinankaalia
- 2 salaattisipulia
- ½ mango
- 1 rkl tuoretta korianterisilppua
- 3 rkl rypsiöljyä
- 4 dl salaatinlehtiä
- suolaa ja tabascoa
Appelsiini-curryfondi
- 1 sipuli
- 2 sitruunaruohon kortta
- 1 ½ tl currya
- 2 dl puristettua appelsiinimehua
- 2 dl porkkanamehua
- ½ dl limettimehua
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko hummerin sakset ja kaiva niistä liha ulos, kuori pyrstöt ja ota liha talteen. Pane hummerinlihat jääkaappiin. Laita kuoret uunipellille ja paahda unissa 15 minuuttia.
2. Appelsiinifondi: Purista appelsiineista mehu. Kuori ja silppua sipuli. Murskaa ja paloittele sitruunaruoho. Kuullota sipulia, currya ja sitruunaruohoa kattilassa öljyssä ruskistamatta. Lisää paahdetut hummerinkuoret ja kaada päälle appelsiinimehu, porkkana- ja limettimehu. Kaada päälle sen verran vettä, että kuoret peittyvät, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa 20 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna fondin vetäytyä 30 minuuttia. Siivilöi fondi puhtaaseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kokoon ilman kantta, kunnes 2 dl on jäljellä. Jäähdytä fondi jääkaapissa.
3. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Suikaloi kiinankaali karkeasti ja laita silppu lävikköön. Keitä 1 litra vettä, kaada se kiinankaalin päälle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Viipaloi salaattisipulit ohuelti, kuori ja kuutioi mango. Jaa hummerinliha isohkoiksi paloiksi.
4. Vatkaa yhteen kylmä appelsiinifondi ja öljy. Kääntele seokseen hummerinliha, appelsiinifileet, kiinankaalisilppu, salaattisipulit, mangokuutiot ja korianterisilppu. Sekoita joukkoon viimeiseksi vihreät salaatinlehdet ja mausta suolalla ja muutamalla tipalla tabascoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka