Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tofukeitto rapupuikoilla ja pinaatilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tofu on täynnä terveellisyyksiä kuten kalkkia, proteiinia, B-vitamiineja ja rautaa. Se on hyvää ruokaa niille, jotka eivät syö lihaa tai maitotuotteita. Vaikka tämä keitto hakee inspiraationsa aasialaisesta keittiöstä, sen kanssa voi hyvin tarjoilla leipää.

Neljälle

  • 250 g pakastepinaattia
  • 100 g munanuudeleita
  • 1 prk surimi-rapupuikkoja liemessä (370 g)
  • 1 rkl seesamöljyä
  • purjon valkoinen osa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta chilipippuria
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 1 pkt tofua (200 g)
  • 1 l vettä

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti niin että sen voi leikata osiin. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.

2. Viipaloi purjo ja valkosipuli. Kuumenna seesamiöljy keittopadassa, paista purjoa, valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Kaada mukaan rapupuikkojen liemi ja lisää pinaatti. Kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes pinaatti on oikein kuumaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuutioi tofu. Kaada nuudelit, rapupuikot ja tofu keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Tofukeitto