Tofukeitto rapupuikoilla ja pinaatilla
Tofu on täynnä terveellisyyksiä kuten kalkkia, proteiinia, B-vitamiineja ja rautaa. Se on hyvää ruokaa niille, jotka eivät syö lihaa tai maitotuotteita. Vaikka tämä keitto hakee inspiraationsa aasialaisesta keittiöstä, sen kanssa voi hyvin tarjoilla leipää.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 250 g pakastepinaattia
- 100 g munanuudeleita
- 1 prk surimi-rapupuikkoja liemessä (370 g)
- 1 rkl seesamöljyä
- purjon valkoinen osa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta chilipippuria
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 1 pkt tofua (200 g)
- 1 l vettä
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti niin että sen voi leikata osiin. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.
2. Viipaloi purjo ja valkosipuli. Kuumenna seesamiöljy keittopadassa, paista purjoa, valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Kaada mukaan rapupuikkojen liemi ja lisää pinaatti. Kaada päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes pinaatti on oikein kuumaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuutioi tofu. Kaada nuudelit, rapupuikot ja tofu keittoon. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoile leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa