Antipasto ja grissini-leipätikut
Italialainen antipasto voi olla erilaista kinkkua, ilmakuivattua, savustettua, keitettyäkin. Se voi olla salamia tai muuta maukasta, karkearakenteista makkaraa. Se voi olla sardelleja, oliiveja, sieniä. Mausteliemeen säilötyt vihannekset sopivat loistavasti antipastolautaselle. Pidä meidän tarjotintamme vain ehdotuksena ja vaihda aineksiin omia suosikkejasi.
Neljälle
- 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 4 viipaletta savustettua kinkkua
- 4 viipaletta bresaolaa
- 4 viipaletta pastramia
- 1 mozzarellapallo
- 8 palaa marinoituja aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl mustia oliiveja
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- 1 paketti grissini-leipätikkuja
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita yhteen oliiviöljy, balsamico sekä suola ja pippuri.
2. Viipaloi mozzarella. Asettele leikkeleet, juusto ja vihannekset kauniisti isolle vadille. Tiputtele päälle vinegrettiä juuri ennen tarjoilua ja tarjoile grissinien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku