Antipasto ja grissini-leipätikut

Italialainen antipasto voi olla erilaista kinkkua, ilmakuivattua, savustettua, keitettyäkin. Se voi olla salamia tai muuta maukasta, karkearakenteista makkaraa. Se voi olla sardelleja, oliiveja, sieniä. Mausteliemeen säilötyt vihannekset sopivat loistavasti antipastolautaselle. Pidä meidän tarjotintamme vain ehdotuksena ja vaihda aineksiin omia suosikkejasi.

Neljälle

  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 4 viipaletta savustettua kinkkua
  • 4 viipaletta bresaolaa
  • 4 viipaletta pastramia
  • 1 mozzarellapallo
  • 8 palaa marinoituja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl mustia oliiveja

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 paketti grissini-leipätikkuja

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita yhteen oliiviöljy, balsamico sekä suola ja pippuri.

2. Viipaloi mozzarella. Asettele leikkeleet, juusto ja vihannekset kauniisti isolle vadille. Tiputtele päälle vinegrettiä juuri ennen tarjoilua ja tarjoile grissinien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!