Grillattu juustolenkki

Palkitse itsesi kesäpäivän herkulla. Tuhti juustolenkki saa kaverikseen raikkaan salaatin ja grillissä paahtunutta leipää.

Ainekset

  • makkaraa
  • 1 pala salaattijuustoa
  • 50 g emmentalia
  • sinappia

Tomaatti-yrttisalaatti

  • nippu ruohosipulia
  • nippu kirveliä
  • nippu punabasilikaa
  • nippu laventelia
  • 1 ruukku vihreää salaattia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja

Oliivileivät

  • 1 vaalea leipä
  • 1 prk oliivitahnaa
  • 6 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Viillä lenkkiin pitkä raitamainen viilto ja leikkaa juustot ohuiksi siivuiksi. Upota juustoviipaleita ja sinappia viiltoon ja grillaa kannen alla niin, että juustot sulavat kunnolla.

Tarjoa salaatin kera.

Revi yrtit ja salaatti laakeaan kulhoon. Leikkaa kirsikkatomaatit halki ja aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi. Sekoita ne salaatin joukkoon ja kostuta sitä tomaattien öljyllä.

Viipaloi leipä ja pirskota oliiviöljyä viipaleiden päälle. Sivele joka toisen leivän pinnalle oliivitahnaa ja nosta toinen leipä päälle. Paista grillissä varoen leivän palamista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.