Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattu juustolenkki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Palkitse itsesi kesäpäivän herkulla. Tuhti juustolenkki saa kaverikseen raikkaan salaatin ja grillissä paahtunutta leipää.

Ainekset

  • makkaraa
  • 1 pala salaattijuustoa
  • 50 g emmentalia
  • sinappia

Tomaatti-yrttisalaatti

  • nippu ruohosipulia
  • nippu kirveliä
  • nippu punabasilikaa
  • nippu laventelia
  • 1 ruukku vihreää salaattia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja

Oliivileivät

  • 1 vaalea leipä
  • 1 prk oliivitahnaa
  • 6 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Viillä lenkkiin pitkä raitamainen viilto ja leikkaa juustot ohuiksi siivuiksi. Upota juustoviipaleita ja sinappia viiltoon ja grillaa kannen alla niin, että juustot sulavat kunnolla.

Tarjoa salaatin kera.

Revi yrtit ja salaatti laakeaan kulhoon. Leikkaa kirsikkatomaatit halki ja aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi. Sekoita ne salaatin joukkoon ja kostuta sitä tomaattien öljyllä.

Viipaloi leipä ja pirskota oliiviöljyä viipaleiden päälle. Sivele joka toisen leivän pinnalle oliivitahnaa ja nosta toinen leipä päälle. Paista grillissä varoen leivän palamista.

Tuoreimmat aiheesta

Grillimakkara