Antipasto retiisien ja sardiinien kera
Antipasto voi olla kinkkua eri muodossa: ilmakuivattua, savustettua tai vaikka keitettyä. Antipastoksi sopii myös salami tai muu lihaisa makkara. Myös sardiinit, oliivit ja sienet käyvät hyvin. Valitse raaka-aineet, jotka ovat sekä maistuvia että näyttäviä. Asettele tarjolle laakealle vadille ja pirskottele päälle oliiviöljystä ja viinietikasta valmistettua kastiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 100 g palvikinkkua
- 100 g ilmakuivattua kinkkua
- 1 prk sardiineja
- 1 retiisinippu
- 2 keitettyä latva-artisokkaa
- 12 kirsikkatomaattia
- 1 pieni sipuli
- 100 g herkkusieniä
- paprikaa, mielellään kahta väriä
Kastike
- 1½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka ja vatkaa joukkoon oliiviöljy.
2. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi paprika. Viipaloi herkkusienet.
3. Asettele ruoka-aineet kauniisti laakealle vadille. Ripottele päälle kastike juuri ennen tarjoilua ja koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku