Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Antipasto retiisien ja sardiinien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Antipasto voi olla kinkkua eri muodossa: ilmakuivattua, savustettua tai vaikka keitettyä. Antipastoksi sopii myös salami tai muu lihaisa makkara. Myös sardiinit, oliivit ja sienet käyvät hyvin. Valitse raaka-aineet, jotka ovat sekä maistuvia että näyttäviä. Asettele tarjolle laakealle vadille ja pirskottele päälle oliiviöljystä ja viinietikasta valmistettua kastiketta.

4 annosta

  • 100 g palvikinkkua
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 prk sardiineja
  • 1 retiisinippu
  • 2 keitettyä latva-artisokkaa
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 1 pieni sipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • paprikaa, mielellään kahta väriä

Kastike

  • 1½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka ja vatkaa joukkoon oliiviöljy.

2. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi paprika. Viipaloi herkkusienet.

3. Asettele ruoka-aineet kauniisti laakealle vadille. Ripottele päälle kastike juuri ennen tarjoilua ja koristele tuoreilla yrteillä.

Tuoreimmat aiheesta

Antipasto