Bresaolaa tomaatti-mozzarellasalaatin kera
Välillä herkullisimpia ovat kaikkein yksinkertaisimmat ruoat. Bresaola on ilmakuivattua, suolattua häränlihaa, jota myydään ohuina siivuina. Liha tarjoillaan usein pelkän öljyn, sitruunan ja pippurin kanssa. Tässä reseptissä se saa seurakseen tomaattia ja mozzarellaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 12 tomaattiviipaletta
- 1 mozzarellajuusto
- 4 viipaletta bresaolaa
- 250 g vapaavalintaista salaattia
Tarjoiluun
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
- parmesaanilastuja
Valmistusohje
1. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele viipaleita vuorotellen neljälle lautaselle. Asettele mukaan salaattia ja bresaolasiivut.
2. Purista sitruunamehu ja pirskottele lautasille, tiputa mukaan hieman öljyä. Mausta mustapippurilla, tarjoile parmesaanilastujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku