Salaatti quinoan ja caesarkastikkeen kera

Quinoa on lähtöisin Andeilta, jossa se oli inkaintiaanien peruselintarvike. Quinoa ei, tattarin tavoin, ole viljalaji vaan yrtti, ja sukua pinaatille ja punajuurelle.

Neljälle

  • 2 dl quinoaa
  • vihersalaattia
  • retiisejä

Kastike

  • 2 ½ dl rapsiöljyä
  • 1 kananmuna
  • 2-3 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • ½ rkl dijonsinappia
  • 2 anjovisfileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl vettä
  • ½ maustemitta vastajauhettua mustapippuria
  • ½ maustemitta suolaa
  • halutessasi, ½ rkl valkoviinietikkaa
  • parmesaanijuustoraastetta

Tarjoiluun

  • paahdettuja leipätankoja

Valmistusohje

1. Valmista quinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kastike: Sekoita kaikki paitsi juusto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta pippurilla, suolalla ja halutessasi valkoviinietikalla.

3. Kaada kastike huuhdellun, ravistellun ja revityn salaatin sekä viipaloitujen retiisien päälle. Ripottele päälle kourallinen parmesaaniraastetta tai -lastuja. Tarjoile quinoan ja leipätankojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.