Salaatti quinoan ja caesarkastikkeen kera
Quinoa on lähtöisin Andeilta, jossa se oli inkaintiaanien peruselintarvike. Quinoa ei, tattarin tavoin, ole viljalaji vaan yrtti, ja sukua pinaatille ja punajuurelle.
Neljälle
- 2 dl quinoaa
- vihersalaattia
- retiisejä
Kastike
- 2 ½ dl rapsiöljyä
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- ½ rkl dijonsinappia
- 2 anjovisfileetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl vettä
- ½ maustemitta vastajauhettua mustapippuria
- ½ maustemitta suolaa
- halutessasi, ½ rkl valkoviinietikkaa
- parmesaanijuustoraastetta
Tarjoiluun
- paahdettuja leipätankoja
Valmistusohje
1. Valmista quinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kastike: Sekoita kaikki paitsi juusto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta pippurilla, suolalla ja halutessasi valkoviinietikalla.
3. Kaada kastike huuhdellun, ravistellun ja revityn salaatin sekä viipaloitujen retiisien päälle. Ripottele päälle kourallinen parmesaaniraastetta tai -lastuja. Tarjoile quinoan ja leipätankojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"