1. Sekoita munankeltuainen, punaviinietikka, sipuli, sinappi ja rakuuna kastikkeeksi. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana. Lisää mausteeksi ½ tl suolaa ja vastajauhettua valkopippuria. Kuori ja hienonne punasipulit. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuori avokadon puolikkaat varovasti.
2. Huuhtele salaatti, erottele lehdet toisistaan ja jaa ne kuudelle lautaselle. Pane päälle avokadon puolikkaat leikkuupinta alaspäin. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja purista kevyesti viuhkan muotoon.
3. Tee scampien pyrstön juureen veitsellä viilto, mutta jätä puolikkaat kiinni toisiinsa. Ruskista voi kevyesti pannulla ja kuullota scampeja keskilämmöllä 4-5 minuuttia. Asettele scampit ja mäti lautasille. Lusikoi päälle kastiketta, ripottele pinnalle hienonnettua sipulia ja koristele sitruunanlohkolla.