Avokadoa ja scampeja

Avokadosta voit valmistaa monenlaista hyvää. Näyttävän ja maistuvan alkupalan saat, kun tarjoat avokadon kanssa scampeja ja muikunmätiä. Halutessasi voit jättää ohjeesta pois scampit ja mädin ja tarjota avokadot sellaisenaan, kastikkeen ja hienonnetun punasipulin kanssa.

6 annosta

  • 6 avokadoa
  • 12 scampia
  • 100 g muikunmätiä
  • 2 punasipulia
  • salaattia, esimerkiksi punasalaattia tai kiinankaalia
  • 1 sitruuna
  • voita paistamiseen
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • vajaa 1 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita munankeltuainen, punaviinietikka, sipuli, sinappi ja rakuuna kastikkeeksi. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana. Lisää mausteeksi ½ tl suolaa ja vastajauhettua valkopippuria. Kuori ja hienonne punasipulit. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuori avokadon puolikkaat varovasti.

2. Huuhtele salaatti, erottele lehdet toisistaan ja jaa ne kuudelle lautaselle. Pane päälle avokadon puolikkaat leikkuupinta alaspäin. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja purista kevyesti viuhkan muotoon.

3. Tee scampien pyrstön juureen veitsellä viilto, mutta jätä puolikkaat kiinni toisiinsa. Ruskista voi kevyesti pannulla ja kuullota scampeja keskilämmöllä 4-5 minuuttia. Asettele scampit ja mäti lautasille. Lusikoi päälle kastiketta, ripottele pinnalle hienonnettua sipulia ja koristele sitruunanlohkolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.