Kinkkurullat avokadon ja parsan kera
Tämä on nopeasti valmistuva alkuruoka, joka on juhlava aloitus päivälliselle. Se on kuitenkin valmistettava viime tipassa, jotteivät avokadot tummu.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 avokado
- 16 vihreää parsaa
- 1 tomaatti
- 1 keltasipuli
- 8 viipaletta keittokinkkua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta tabascoa
- muutama tippa puristettua sitruunamehua
Tarjoiluun
- vinaigrettea
- paprikasuikaleita
- jäävuorisalaattia
Valmistusohje
1. Koverra avokadosta hedelmäliha ja soseuta se, lisää muutama tippa sitruunamehua ja sekoita. Kuutioi tomaatti, kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tomaatti, sipuli ja tabasco avokadoon. Puhdista parsat ja keitä 5-8 minuuttia niiden paksuudesta riippuen, huuhdo kylmässä vedessä.
2. Asettele avokadoseosta kinkkuviipaleille, päälle parsaa ja kääri rullalle.
3. Suikaloi salaatti ja jaa neljälle lautaselle. Laita päälle kinkkurullat ja koristele paprikasuikalein. Norota päälle hieman vinaigrettea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa