Paras kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti
Kreikkalainen salaatti on klasikko! Shutterstock

Kreikkalainen salaatti on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Satsaa laadukkaisiin raaka-aineisiin, niin saat elämäsi parhaan salaatin!

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min

Ainekset

  • 1 kurkku, ohueksi puolikuun muotoisiksi paloiksi viipaloituna
  • ½ punasipul, ohueksi viipaloituna
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 purkki kalamata-oliiveja, puolitettuina
  • 150–200 g fetajuustoa, kuutioituna
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Sekoita isossa kulhossa kurkut, sipulit, tomaatit ja oliivit. Kääntele fetakuutiot joukkoon hellästi.
  2. Sekoita pienessä astiassa punaviinietikka, sitruunan mehu ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada oliiviöljyä hiljalleen kastikkeen joukkoon samalla vispaten, kunnes kastike on tasaista.
  3. Ripottele kastike salaatin päälle ja sekoita vielä kerran.

Resepti: Delish

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.