Salaatti vihannesten ja kinkun kera
Julkaistu
Tässä ruoassa tarjolle asettelu on a ja o. Salaatti kannattaa valmistaa, kun löydät avokadoa hyvään hintaan. Salaatti sopii parhaiten kuumana kesäpäivänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 500 g savukinkkua, ohuina viipaleina
- 2 avokadoa
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 lavakurkku
- 2 dl vihreitä oliiveja
- 1 sitruuna
- 1 rasia herneenversoja
- salaatinlehtiä
Kastike
- 3 dl kermaviiliä
- 1 avokado
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha ja muussaa se haarukalla sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa. Sekoita kermaviiliin.
2. Huuhtele vihannekset. Leikkaa kurkku tangoiksi, halkaise avokadot ja poista kivet, lohko hedelmäliha.
3. Asettele vihannekset ja kinkku kauniisti suurelle tarjoiluvadille, tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa