Avokadosalaatti jogurttikastikkeella
Maun vuoksi on tärkeää, että lanttu suikaloidaan oikein hienosti. Salaatti voidaan valmistella, mutta sen voi viimeistellä vasta juuri ennen tarjoilua; muuten avokado ja päärynä tummuvat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- ¾ lanttu
- 50 g saksanpähkinöitä
- rucolasalaattia
- 2 vihreää päärynää
- 2 avokadoa
- 75 g mietoa viherhomejuustoa
- 1 dl mietoa kevytjogurttia
- 2-3 rkl kevytmaitoa
- mustapippuria
- halutessasi, 4 viipaletta kylmäsavulohta
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi lanttu ohuesti. Keitä lanttusuikaleet vedessä, joka juuri peittää suikaleet. Keitä muutama minuutti. Lantuissa on oltava jäljellä napakkuutta. Kaada vesi pois.
2. Paahda pähkinät nopeasti kuumassa, kuivassa paistinpannussa.
3. Levitä huuhdellut salaatinlehdet isolle vadille tai suoraan lautasille. Asettele päälle lanttusuikaleita sekä ohuita päärynälohkoja.
4. Halkaise avokado, koverra hedelmäliha lusikalla. Asettele avokadopaloja päärynälohkojen päälle.
5. Muussaa/sekoita homejuusto ja jogurtti. Lisää maitoa, kunnes paksuus on sopivaa, mausta mustapippurilla.
6. Norota kastiketta salaatin päälle, ripottele päälle saksanpähkinät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka