Alkuruokasalaatti avokadolla ja halloumilla

Halloumi on juusto, jota tarjoillaan usein Kyproksella. Se on täydellinen paistettava, sillä se ei sula pannussa. Tämä on pieni suolainen makupala ennen päivällistä.

Neljälle

  • 250 g halloumia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ maustemittaa jauhettua mustapippuria
  • 2 avokadoa
  • 250 g salaatinlehtiä: lollo rossoa ja friseesalaattia
  • ½ punainen paprika

Kastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu. Purista mukaan valkosipuli ja mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Huuhdo salaatti, puhdista ja suikaloi paprika. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita salaatinlehdet ja avokado, jaa neljälle lautaselle.

3. Viipaloi halloumi ja jaa mielellään palat vielä viistosti. Sekoita vehnäjauhot ja mustapippuri, paneroi juustoviipaleet seoksessa. Suolaa ei tarvita, juusto itsessään on niin suolainen. Paista viipaleet varoen öljyssä ja asettele salaatin päälle. Koristele paprikasuikalein, tiputtele päälle kastiketta. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!