Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahtopaistisalaatti ja yrttikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Salaatista tulee parhaimmanmakuista, jos paahtopaisti on mehevän rosaksi paistettua ja tukevahkoiksi viipaleiksi leikattu. Vihannekset ja salaatit valitset sesongin ja makusi mukaan. Ja pane mielellään tarjolle myös vastaraastettua piparjuurta.

Neljälle

  • 350 g paahtopaistia (rosa sisus)
  • 300 g keitettyjä, kylmiä perunoita
  • salaatinlehtiä
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 2 rkl piparjuurisuikaleita

Kastike

  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ½ rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 1 1/4 dll oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • tuoreita mausteyrttejä
  • esim. oreganoa, basilikaa tai timjamia

Tarjoiluun

  • 2 rkl piparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna tuoreet yrtit pieneksi. Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, öljy, suola ja pippuri sekä silputut yrtit. Pidä viileässä tarjoiluun asti.

2. Leikkaa paahtopaisti 3 mm:n viipaleiksi. Viipaloi perunat noin 4 mm:n siivuiksi. Suikaloi salaatti ja levitä lautasille. Halkaise tomaatit.

3. Asettele paahtopaisti- ja perunaviipaleet sekä tomaatit salaattipedille. Suikaloi piparjuurta pieniksi suikaleiksi ja koristele salaatti. Pane tarjolle pöytään vielä raastettua piparjuurta. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti