Paahtopaistisalaatti ja yrttikastike
Salaatista tulee parhaimmanmakuista, jos paahtopaisti on mehevän rosaksi paistettua ja tukevahkoiksi viipaleiksi leikattu. Vihannekset ja salaatit valitset sesongin ja makusi mukaan. Ja pane mielellään tarjolle myös vastaraastettua piparjuurta.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- 350 g paahtopaistia (rosa sisus)
- 300 g keitettyjä, kylmiä perunoita
- salaatinlehtiä
- 12 kirsikkatomaattia
- 2 rkl piparjuurisuikaleita
Kastike
- 1 rkl punaviinietikkaa
- ½ rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 1 1/4 dll oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- tuoreita mausteyrttejä
- esim. oreganoa, basilikaa tai timjamia
Tarjoiluun
- 2 rkl piparjuuriraastetta
Valmistusohje
1. Kastike: Hienonna tuoreet yrtit pieneksi. Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, öljy, suola ja pippuri sekä silputut yrtit. Pidä viileässä tarjoiluun asti.
2. Leikkaa paahtopaisti 3 mm:n viipaleiksi. Viipaloi perunat noin 4 mm:n siivuiksi. Suikaloi salaatti ja levitä lautasille. Halkaise tomaatit.
3. Asettele paahtopaisti- ja perunaviipaleet sekä tomaatit salaattipedille. Suikaloi piparjuurta pieniksi suikaleiksi ja koristele salaatti. Pane tarjolle pöytään vielä raastettua piparjuurta. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta