Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äyriäispasta

Julkaistu 28.02.2013 10:02

Eksoottisessa pastassa maistuvat ravunpyrstöt ja mustekala!

4 annosta

  • 450 g Rana tuorespagettia
  • 2 rkl Lanfranchi Extra Virgin oliiviöljyä
  • 225 g mustekalarenkaita (valmiiksi kypsytettyjä)
  • 225 g tiikeriravun pyrstöjä
  • 1 punasipuli
  • 225 g pestyjä simpukoita
  • 150 ml kuivaa valkoviiniä
  • 1 prk (190g) Saclà aurinkokuivattu tomaatti&valkosipuli pastakastiketta
  • pieni nippu tuoretta lehtipersiljaa
  • sitruunanlohkoja

Valmistusohje

Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta ja laita sivuun.

Lämmitä samanaikaisesti kannellinen paistinpannu. Lisää mustekala ja ravunpyrstöt. Paista muutama minuutti korkealla lämmöllä, kunnes mustekala on pehmennyt ja ravunpyrstöt muuttuneet vaaleanpunaisiksi. Nostele mustekalat sekä ravunpyrstöt sivuun reiällisellä lusikalla.

Laita hienoksi hakattu punasipuli paistinpannuun ja paista 2-3 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää simpukat ja paista minuutin ajan.

Kaada viini joukkoon ja hauduta 4-5 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Poista simpukat jotka eivät ole avautuneet

Sekoita joukkoon aurinkokuivattu tomaatti & valkosipuli pastakastike ja keitä 1-2 minuuttia. Lisää mustekala ja ravunpyrstöt kastikkeeseen. 

Annostele pastakastike sekä keitetty spagetti pastakulhoihin ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta