Spagettia simpukoiden kera
Simpukat eivät ole pelkästään hyödyllisiä, hyvänmakuisia ja suhteellisen halpoja, vaan myös valmistustapaa voi muunnella vaikka kuinka paljon. Italiassa äyriäisiä ja varsinkin simpukoita syödään mielellään pastan kera. Tätä reseptiä voit kokeilla myös säilykesimpukoille.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Neljälle
- 4 annosta spagettia
- 40-50 tuoretta sinisimpukkaa
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 persiljanippu
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- ½ tl timjamia
- mustapippuria myllystä
- 1 vajaa maustemitta cayennepippuria
- ½ pullo kuivaa valkoviiniä (n. 3 ½ dl)
- öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Harjaa simpukat. Heitä pois avautuneet simpukat, jotka eivät sulkeudu kun kopautat niitä pöytää vasten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista ne öljyssä kattilassa. Hienonna persilja. Leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi ja säästä tomaattiliemi.
2. Lisää kattilaan tomaatit ja tomaattiliemi, persilja sekä timjami. Pyöräytä mustapippuria myllystä ja lisää cayennepippuri. Keitä ilman kantta kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lisää viini, ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna poreilla 10 minuuttia. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä rajusti. Lisää simpukat, laita päälle kansi ja anna kiehua 5-6 minuuttia. Ravista kattilaa muutaman kerran tänä aikana.
3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan. Poimi simpukat kuoristaan, säästä n. 10 simpukkaa kuorissaan koristelua varten. Aseta kuoristaan poimitut simpukat isoon kulhoon, kaada päälle keitinliemi. Kaada päälle pasta ja sekoita varoen. Laita simpukat kuorineen päälle koristeeksi. Pöydällä tulee olla mustapippuria ja juustoraastetta. Vinkki: Ellet halua käyttää valkoviiniä, korvaa se kalaliemellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"