Kala-äyriäispata

Tämä on maukas pata, jossa maistuvat valkoviini, simpukat, juurekset, kala ja katkaravut. Valkoviini sopii hyvin myös ateriajuomaksi. Valkosipulipatonki tai aioli maistuu hyvin lisukkeena.

Neljälle

  • 1 l kalalientä (kuutiosta)
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 20 sinisimpukkaa (harjattuja, heitä pois avonaiset, jotka eivät sulkeudu kun kopautat niitä pöytää vasten)
  • 5 dl kermaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 g sahramia
  • 1 porkkana
  • 1 pieni purjo
  • 2 perunaa
  • 200 g lohifileetä
  • 200 g turska-, seiti- tai hokifileetä
  • 200 g ravunpyrstöjä tai katkarapuja

Valmistusohje

1. Keitä liemi ja viini kunnonkokoisessa padassa. Keitä simpukoita liemessä kunnes ne avautuneet, jos jotkin simpukat eivät avaudu, heitä ne pois. Nosta avautuneet simpukat liemestä ja ota ne kuoristaan.

2. Lisää kerma ja tomaattipyree liemeen. Paista sahrami voinokareessa, lisää liemeen.

3. Kuutioi juurekset ja perunat isoiksi paloiksi. Keitä n. 10 minuuttia liemessä.

4. Paloittele kala. Laita palat keittoon ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää simpukat ja ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!