Kalmareita, putkipastaa ja kastiketta
David on oppinut tämän reseptin pienessä Furoren kylässä asuvalta kalastajalta, Pietrolta. Salaatti on murea ja mehukas.
4 hengelle
- 250g mustekalaa, pestynä, paloiksi leikattuna (voidaan korvata kalmarilla)
- 350g pikkuputkipastaa (tubetti)
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 pieni punainen sipuli, hyvin pilkottuna
- 1 chilipippuri
- 1/2 valkosipulinkynsi, hyvin pilkottuna
- pieni nippu persiljaa, hyvin
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
Tee näin
Valmistusohje
- Lämmitä isossa kattilassa neitsytoliiviöljyä. Lisää mustekala ja kuumenna keskilämmöllä muutama minuutti. Sekoita koko ajan, jotta kala ei tarttuisi pohjaan.
- Lisää punasipulit ja chilipippurit ja anna paistua toisen minuutin ajan.
- Purista kirsikkatomaatit käsin, poista siemenet ja lisää joukkoon. Vihje: Välttääksesi tomaatinsiemensotkua purista kirsikkatomaatit veteen upotettuina.
- Mausta suolalla.
- Alenna lämpöä ja keitä 2-3 minuuttia kannen alla.
- Keitä pasta samaan aikaan kiehuvassa, suolatussa vedessä 8 minuutin ajan al dente -tilaan asti. Huuhdo ja säästä vähän keitinvettä.
- Lisää pasta ja keitinvesi isoon pataan ja keitä muutaman minuutin ajan. Anna ainesten tutustua toisiinsa.
- Lisää viimeiseksi persilja ja hyvin pilkottu valkosipuli maksimoidaksesi makujen herkkyyden. Sekoita hyvin ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku