Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kala-äyriäispasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän ruokaan sopii varsinkin todella ohut pasta. Italiassa kala-äyriäispastan kanssa ei tarjoilla parmesaanijuustoa, vain mustapippuria myllystä.

Neljälle

  • 4 annosta ohutta pastaa
  • 20 jättikatkarapua
  • 200 g valkeaa kalafileetä
  • 100 g lohifileetä
  • 2 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl chilipippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuli ja chili. Lisää tomaatit liemineen, tomaattipyree ja sokeri. Purista mukaan valkosipuli ja ripottele päälle oreganoa. Keitä kokoon 10 minuuttia meheväksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää hieman hienonnettua persiljaa.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi kala isoiksi kuutioiksi. Keitä suola ja vesi kattilassa ja lisää kala. Anna kiehua läpikypsäksi. Nosta kalat kattilasta ja pidä lämpimänä. Kuori jättikatkaravut ja grillaa tai paista ne nopeasti kuumalla pannulla.

3. Kääntele varoen kalat ja katkaravut ensin tomaattikastikkeeseen, kääntele sitten kastike valmiiseen pastaan. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta