Kala-äyriäispasta
Tähän ruokaan sopii varsinkin todella ohut pasta. Italiassa kala-äyriäispastan kanssa ei tarjoilla parmesaanijuustoa, vain mustapippuria myllystä.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 annosta ohutta pastaa
- 20 jättikatkarapua
- 200 g valkeaa kalafileetä
- 100 g lohifileetä
- 2 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- ½ tl sokeria
- 1 tl chilipippuria
- 1 tl kuivattua oreganoa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 nippu persiljaa
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuli ja chili. Lisää tomaatit liemineen, tomaattipyree ja sokeri. Purista mukaan valkosipuli ja ripottele päälle oreganoa. Keitä kokoon 10 minuuttia meheväksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää hieman hienonnettua persiljaa.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi kala isoiksi kuutioiksi. Keitä suola ja vesi kattilassa ja lisää kala. Anna kiehua läpikypsäksi. Nosta kalat kattilasta ja pidä lämpimänä. Kuori jättikatkaravut ja grillaa tai paista ne nopeasti kuumalla pannulla.
3. Kääntele varoen kalat ja katkaravut ensin tomaattikastikkeeseen, kääntele sitten kastike valmiiseen pastaan. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa