1. Leikkaa kalafilee 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Harjaa simpukat kylmän, juoksevan veden alla. Heitä pois simpukat, joiden kuori on auki eikä sulkeudu, vaikka kuorta napauttaisi kevyesti. Valuta säilykesimpukat, katkaravut ja ravunpyrstöt.
2. Leikkaa porkkanat, puolikas purjo ja selleripala ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta reilunkokoisessa padassa 1 dl vettä ja 1 rkl voita, lisää pataan kasvissuikaleet ja keitä pari minuuttia. Lisää pataan tomaatit liemineen, kalasuikaleet ja simpukat kuorineen. Lisää joukkoon kasvissuikaleet, viini, suola ja voi ja keitä 5 minuuttia välillä varovasti sekoittaen.
3. Hienonna tilli. Lisää pataan säilykesimpukat, katkaravut ja ravunpyrstöt ja nosta pata levyltä. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa tilkalla viiniä. Ripottele pinnalle hienonnettu tilli ja tarjoa heti.