Punainen kala-äyriäispata
Kala-äyriäispadan voi tarjota suoraan haudutuspadalta. Nosta pannu keskelle pöytää ja tarjoa lisänä rapeaa leipää, johon voi imeyttää maukkaan keitinliemen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 400 g kiinteälihaista kalafileetä
- 150 g kuorittuja katkarapuja
- 100 g ravunpyrstöjä
- 150 g simpukoita vedessä
- 8 sinisimpukkaa kuorineen
- 2 porkkanaa
- ½ purjo
- 50 g juuriselleriä
- 1 rkl voita
- ½ prk kokonaisia tomaatteja
- 1 tl suolaa
- 2½ dl valkoviiniä
- 50 g voita
- 1 nippu tilliä
- suolaa ja pippuria
- leipää
Valmistusohje
1. Leikkaa kalafilee 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Harjaa simpukat kylmän, juoksevan veden alla. Heitä pois simpukat, joiden kuori on auki eikä sulkeudu, vaikka kuorta napauttaisi kevyesti. Valuta säilykesimpukat, katkaravut ja ravunpyrstöt.
2. Leikkaa porkkanat, puolikas purjo ja selleripala ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta reilunkokoisessa padassa 1 dl vettä ja 1 rkl voita, lisää pataan kasvissuikaleet ja keitä pari minuuttia. Lisää pataan tomaatit liemineen, kalasuikaleet ja simpukat kuorineen. Lisää joukkoon kasvissuikaleet, viini, suola ja voi ja keitä 5 minuuttia välillä varovasti sekoittaen.
3. Hienonna tilli. Lisää pataan säilykesimpukat, katkaravut ja ravunpyrstöt ja nosta pata levyltä. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa tilkalla viiniä. Ripottele pinnalle hienonnettu tilli ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka