Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punainen kala-äyriäispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kala-äyriäispadan voi tarjota suoraan haudutuspadalta. Nosta pannu keskelle pöytää ja tarjoa lisänä rapeaa leipää, johon voi imeyttää maukkaan keitinliemen.

4 annosta

  • 400 g kiinteälihaista kalafileetä
  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • 100 g ravunpyrstöjä
  • 150 g simpukoita vedessä
  • 8 sinisimpukkaa kuorineen
  • 2 porkkanaa
  • ½ purjo
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 rkl voita
  • ½ prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 tl suolaa
  • 2½ dl valkoviiniä
  • 50 g voita
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa ja pippuria
  • leipää

Valmistusohje

1. Leikkaa kalafilee 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Harjaa simpukat kylmän, juoksevan veden alla. Heitä pois simpukat, joiden kuori on auki eikä sulkeudu, vaikka kuorta napauttaisi kevyesti. Valuta säilykesimpukat, katkaravut ja ravunpyrstöt.

2. Leikkaa porkkanat, puolikas purjo ja selleripala ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta reilunkokoisessa padassa 1 dl vettä ja 1 rkl voita, lisää pataan kasvissuikaleet ja keitä pari minuuttia. Lisää pataan tomaatit liemineen, kalasuikaleet ja simpukat kuorineen. Lisää joukkoon kasvissuikaleet, viini, suola ja voi ja keitä 5 minuuttia välillä varovasti sekoittaen.

3. Hienonna tilli. Lisää pataan säilykesimpukat, katkaravut ja ravunpyrstöt ja nosta pata levyltä. Mausta suolalla, pippurilla ja tarvittaessa tilkalla viiniä. Ripottele pinnalle hienonnettu tilli ja tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata