Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pasta alle vongole

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 500 g sinisimpukoita
  • 1 sipuli pienen pieneksi kuutioituna
  • ½ rasia kirsikkatomaatteja neljään osaan lohkottuina tai kaksi isoa tomaattia lohkoina
  • 4 valkosipulinkynttä pienenä silppuna
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • ripaus sahramia
  • 1 rkl punapippureita
  • ½ dl persiljasilppua
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • n. 300 g linguinepastaa

Valmistusohje

Harjaa simpukat puhtaiksi kylmässä vedessä. Heitä pois kaikki kuorestaan rikkoutuneet ja sellaiset, jotka eivät mene kopautuksesta kiinni. Jätä kylmään veteen odottamaan keittämistä. Laita kattilallinen vettä kiehumaan pastaa varten ja lisää siihen sopiva määrä suolaa. Kuumenna öljyä isossa kasarissa ja kuullota siinä sipuli sekä valkosipuli. Kun sipulit ovat pehmenneet, kaada joukkoon valkoviini. Ripottele liemeen sahrami ja anna kiehahtaa. Lorauta sekaan myös kerma ja lisää vielä tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valuta simpukat. Kun kastike on kiehahtanut uudelleen, nakkaa simpukat kasariin, ravistele ja sulje kannella. Lisää tässä vaiheessa linguinet kiehuvaan veteen. Jos olet lisännyt ne jo aiemmin, muista tarkastaa pastan kypsyys, ettei se ylikeity. Ravistele välillä simpukoita ja keitä korkeintaan 5 minuuttia ja nosta pois kuumalta liedeltä. Kun avaat kannen uudelleen, simpukat ovat auenneet. Murskaa punapippurit kourassa ja heitä simpukoiden sekaan persiljasilpun kera. Nostele seosta varovasti kauhalla.

Kaada kypsä, valutettu pasta kattilaan tai nosta juuri al denteksi kypsynyt pasta suoraan vedestä kasariin pihdeillä. Usein pitkään valutettu pasta ehtii kuivahtaa ja imee kastikkeeseen sekoitettuna kaiken liemen itseensä. Sekoita varovasti nostellen ja kumoa koko komeus isoon tarjoilukulhoon.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta