Banaani-suklaakevätrulla jäätelön kera
Tämä on vastustamatonta! Tätä maukkaammiksi banaaneita ei voi valmistaa. Pienellä harjoituksella valmistat koko määrän puolessa tunnissa – ja se on vaivan arvoista. Pehmeän jäätelön voit toki valmistaa itse, jos sinulla on jäätelökone. Kaupasta ostettu jäätelö kelpaa kuitenkin vallan mainiosti.
Neljälle
- 8 arkkia kevätrullataikinaa
- 2 kypsää banaania
- 2 rkl raakasokeria
- 60 g tummaa suklaata
- 1 rkl tummaa rommia
- 1 kananmuna penslaukseen
- rapsiöljyä paistamiseen
Pehmeä kookosjäätelö
- 5 dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- 2 dl sokeria
- 6 munankeltuaista
- 1 liivatelehti
- 2 ½ dl kermaa
- ½ dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Jäätelö: Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet pataan, lisää sokeri ja maito sekä itse tanko. Kuumenna kiehuvaksi ja ota pata liedeltä. Vatkaa keltuaiset kevyesti. Kaada lämmin maito munaseokseen vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Laita seos takaisin pataan ja kuumenna keskilämpöisellä liedellä. Sekoita koko ajan puukauhalla. Mittaa lämpötila tarkasti, seoksen pitää kuumeta 85 asteeseen, mutta se ei saa kiehua. Kun seos on jäähtynyt 80 asteeseen, lisää liivatelehti ja sekoita. Siivilöi seos kulhoon ja jäähdytä jäävesihauteessa. Kun seos on aivan kylmä, lisää kerma ja kookos. Sekoita jäätelökoneessa pehmeäksi jäätelöksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise banaanit pituussuuntaan. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele päälle sokeri. Paista uunissa kunnes sokeri on sulanut, n. 5-7 minuuttia. Ota pelti uunista ja anna jäähtyä. Muussaa banaanit haarukalla.
3. Hienonna suklaa ja sekoita se banaanimuusin ja rommin kanssa taikinaksi. Laita kevätrulla-arkit leikkuulaudalle ja jaa banaanitaikina arkkien keskelle. Penslaa reunat vatkatulla munalla ja kääri kokoon. Paista kevätrullat kuumassa öljyssä joka puolelta kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla ennen tarjoilua. Tarjoile kookosjäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka