Banaani-suklaakevätrulla jäätelön kera
Tämä on vastustamatonta! Tätä maukkaammiksi banaaneita ei voi valmistaa. Pienellä harjoituksella valmistat koko määrän puolessa tunnissa – ja se on vaivan arvoista. Pehmeän jäätelön voit toki valmistaa itse, jos sinulla on jäätelökone. Kaupasta ostettu jäätelö kelpaa kuitenkin vallan mainiosti.
Neljälle
- 8 arkkia kevätrullataikinaa
- 2 kypsää banaania
- 2 rkl raakasokeria
- 60 g tummaa suklaata
- 1 rkl tummaa rommia
- 1 kananmuna penslaukseen
- rapsiöljyä paistamiseen
Pehmeä kookosjäätelö
- 5 dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- 2 dl sokeria
- 6 munankeltuaista
- 1 liivatelehti
- 2 ½ dl kermaa
- ½ dl kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Jäätelö: Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet pataan, lisää sokeri ja maito sekä itse tanko. Kuumenna kiehuvaksi ja ota pata liedeltä. Vatkaa keltuaiset kevyesti. Kaada lämmin maito munaseokseen vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Laita seos takaisin pataan ja kuumenna keskilämpöisellä liedellä. Sekoita koko ajan puukauhalla. Mittaa lämpötila tarkasti, seoksen pitää kuumeta 85 asteeseen, mutta se ei saa kiehua. Kun seos on jäähtynyt 80 asteeseen, lisää liivatelehti ja sekoita. Siivilöi seos kulhoon ja jäähdytä jäävesihauteessa. Kun seos on aivan kylmä, lisää kerma ja kookos. Sekoita jäätelökoneessa pehmeäksi jäätelöksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise banaanit pituussuuntaan. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele päälle sokeri. Paista uunissa kunnes sokeri on sulanut, n. 5-7 minuuttia. Ota pelti uunista ja anna jäähtyä. Muussaa banaanit haarukalla.
3. Hienonna suklaa ja sekoita se banaanimuusin ja rommin kanssa taikinaksi. Laita kevätrulla-arkit leikkuulaudalle ja jaa banaanitaikina arkkien keskelle. Penslaa reunat vatkatulla munalla ja kääri kokoon. Paista kevätrullat kuumassa öljyssä joka puolelta kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla ennen tarjoilua. Tarjoile kookosjäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa