Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Blinileipäset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pulleat blinit maistuvat pakkasella! Tattarijuurella saadaan blinien makua myös sämpylöihin. Tattarijauhoissa itsessään ei ole sitkoa, joten tässä on käytetty lisäksi sämpyläjauhoja.

Noin 24 kpl

  • 2 tlk (á 200 g) kermaviiliä
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 keltuainen
  • 1 dl maitoa
  • 6 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja (tai Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja)
  • 50 g voisulaa
  • 1 valkuainen

Lisäksi

  • mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa, tilliä

Valmistusohje

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi esim. mikroaaltouunissa. Liuota siihen hiiva ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa)

Sekoita juuren muodostumisen jälkeen taikinaan suola, keltuainen ja lämmin maito sekä jauhoja niin, että saat löysähkön sämpylätaikinan. Lisää voisula taikinaan ja sen jälkeen varovasti käännellen vaahdoksi vatkattu valkuainen.

Annostele löysää taikinaa matalien silikonisten tms. muffinivuokien pohjille tai ota matalia nokareita lusikalla leivinpaperille. Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Tarjoile leipästen kanssa mätiä, savulohta, sipulisilppua, herkkukurkkua, smetanaa ja tilliä.

Vinkki: Voit lisätä taikinaan 2-3 dl tattarijauhoja sämpyläjauhojen lisäksi, jolloin taikinasta voi pyöritellä sämpylöitä ja painella ne leipäsiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Blinit