Blinit ilman olutta
Ainekset
- 2 dl kermaviiliä
- 10 g hiivaa
- 1,5 dl tattarijauhoja
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 dl lämmitettyä maitoa
- 1 tl suolaa
- 20 g voisulaa
- 1 munan keltuainen
- 1 munan valkuainen
Valmistusohje
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi, lisää hiiva sokeri ja puolet jauhoista. Anna taikinan kohota.
Vaahdota valkuainen ja lämmitä maito. Lisää loput aineet taikinaan, viimeisenä vaahdotettu valkuainen nostellen.
Paista kirkkaan voin kanssa rapeiksi pikkublineiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa