Aamiaissarvet
Syö aamiaiseksi croisantteja Hollywood-tyyliin!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
24 kpl
- 2 dl vettä
- 2 munaa
- 2 tl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohrakasta
- 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
- 150 g sulatettua margariinia
Täyte
- 3 rkl öljyä
- 2 dl juustoraastetta
Pinnalle
- munaa, unikonsiemeniä
Valmistusohje
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen munat, mausteet, ohrakas ja jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää viimeisenä sulatettu ja jäähdytetty margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen palaan ja kauli palat pyöreiksi (noin 30 cm) levyiksi.
Voitele levyt öljyllä ja ripottele niille juustoraastetta. Jaa kukin levy taikinapyörällä 8 osaan ja kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Anna kohota lämpimässä.
Voitele kohonneet sarvet munalla ja ripottele koristeeksi unikonsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia.
Nauti sellaisenaan tai sipaise haalean sarven päälle vaikkapa marmeladia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku