Sahramipullat rahkasta

Rahka tekee sahramileivonnaisista mehukkaita ja kestäviä. Taikinaakin on helppo käsitellä, se ei tahmaa. Tämä sopii mainiosti, jos leivot lasten kanssa.

30 pullaan

  • 5 dl maitoa
  • 200 g voita
  • 1 g sahramia
  • 1 prk rahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 maustemitta suolaa
  • 3 dl sokeria
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 kg vehnäjauhoja (n. 1,7 litraa)

Valmistusohje

1. Kuumenna maito ja voi kädenlämpöiseksi, lisää sahrami nesteeseen. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä nestettä, lisää loput nesteestä. Lisää rahka, jauhot, muna, suola ja sokeri ja sekoita kiiltäväksi, notkeaksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja muotoile siitä haluamasi laisia pulia, lettejä tai mitä haluatkaan. Anna kohota pellillä vielä kertaalleen noin 20 minuuttia.

3. Penslaa pullat vatkatulla munalla, koristele rusinoilla ja paista uunissa 5-15 minuuttia, riippuen leivonnaisten koosta. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.