Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sahramipullat rahkasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rahka tekee sahramileivonnaisista mehukkaita ja kestäviä. Taikinaakin on helppo käsitellä, se ei tahmaa. Tämä sopii mainiosti, jos leivot lasten kanssa.

30 pullaan

  • 5 dl maitoa
  • 200 g voita
  • 1 g sahramia
  • 1 prk rahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 maustemitta suolaa
  • 3 dl sokeria
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 kg vehnäjauhoja (n. 1,7 litraa)

Valmistusohje

1. Kuumenna maito ja voi kädenlämpöiseksi, lisää sahrami nesteeseen. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä nestettä, lisää loput nesteestä. Lisää rahka, jauhot, muna, suola ja sokeri ja sekoita kiiltäväksi, notkeaksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja muotoile siitä haluamasi laisia pulia, lettejä tai mitä haluatkaan. Anna kohota pellillä vielä kertaalleen noin 20 minuuttia.

3. Penslaa pullat vatkatulla munalla, koristele rusinoilla ja paista uunissa 5-15 minuuttia, riippuen leivonnaisten koosta. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat