Sahramipullat rahkasta
Rahka tekee sahramileivonnaisista mehukkaita ja kestäviä. Taikinaakin on helppo käsitellä, se ei tahmaa. Tämä sopii mainiosti, jos leivot lasten kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
30 pullaan
- 5 dl maitoa
- 200 g voita
- 1 g sahramia
- 1 prk rahkaa
- 1 kananmuna
- 1 maustemitta suolaa
- 3 dl sokeria
- 50 g tuorehiivaa
- 1 kg vehnäjauhoja (n. 1,7 litraa)
Valmistusohje
1. Kuumenna maito ja voi kädenlämpöiseksi, lisää sahrami nesteeseen. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä nestettä, lisää loput nesteestä. Lisää rahka, jauhot, muna, suola ja sokeri ja sekoita kiiltäväksi, notkeaksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja muotoile siitä haluamasi laisia pulia, lettejä tai mitä haluatkaan. Anna kohota pellillä vielä kertaalleen noin 20 minuuttia.
3. Penslaa pullat vatkatulla munalla, koristele rusinoilla ja paista uunissa 5-15 minuuttia, riippuen leivonnaisten koosta. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka