Omenamunkit

Tarjoile klassisia omenamunkkeja!

25 kpl

  • 1 omena
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja paloittele 24 pieneksi palaksi. Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito, lisää 2 dl vehnäjauhoja. Anna löysän taikinan vetäytyä n. 20 minuuttia. Sekoita sillä aikaa voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan.

2. Sekoita munaseos taikinaan. Lisää loput jauhot ja sekoita löysäksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Pyörittele taikina rullaksi, paloittele 24 palaksi, pistä jokaiseen palaan omenapala ja pyörittele 24 munkiksi. Laita leivinpaperille ja anna kohota n. 1 tunti liinan alla.

3. Kuumenna öljy 180 asteeseen paksupohjaisessa kattilassa, jossa on korkeat reunat. Friteeraa 2-3 munkkia kerralla, käännä n. 1 minuutin jälkeen. Munkeista pitää tulla kullanruskeita. Valuta ritilällä ja pyörittele valmiit munkit sokeri-kaneliseoksessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.