Omenamunkit
Tarjoile klassisia omenamunkkeja!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
25 kpl
- 1 omena
- 25 g hiivaa
- 1 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 5-6 dl vehnäjauhoja
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- ½ dl kidesokeria
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
1. Kuori omenat ja paloittele 24 pieneksi palaksi. Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito, lisää 2 dl vehnäjauhoja. Anna löysän taikinan vetäytyä n. 20 minuuttia. Sekoita sillä aikaa voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan.
2. Sekoita munaseos taikinaan. Lisää loput jauhot ja sekoita löysäksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Pyörittele taikina rullaksi, paloittele 24 palaksi, pistä jokaiseen palaan omenapala ja pyörittele 24 munkiksi. Laita leivinpaperille ja anna kohota n. 1 tunti liinan alla.
3. Kuumenna öljy 180 asteeseen paksupohjaisessa kattilassa, jossa on korkeat reunat. Friteeraa 2-3 munkkia kerralla, käännä n. 1 minuutin jälkeen. Munkeista pitää tulla kullanruskeita. Valuta ritilällä ja pyörittele valmiit munkit sokeri-kaneliseoksessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa