Briossi

Ainekset

  • 500 g (8,5 dl) vehnäjauhoja
  • 70 g (0,7 dl) maitoa
  • 20 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 50 g (0,6 dl) sokeria
  • 6 munaa
  • 300 g pehmeää voita

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva siihen. Vaivaa yleiskoneessa joukkoon puolet jauhoista, mausteet ja kananmunat yksitellen. Vaivaa joukkoon loput jauhot kunnes taikina on kimmoisaa ja kiiltävää. Lisää voi joukkoon pienissä erissä ja anna kohota kylmässä liinan alla yön yli. Leivo pieniksi pulliksi ja anna kohota vielä hetki. Paista uunissa 190 asteessa noin 13-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!