Tempurafriteerattu ravioli
Tämä alkuruoka vaatii jo hieman ruoanlaittotaitoa, mutta sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla rohkeasti - vieraat ihastuvat takuulla! Reseptistä riittää alkuruoaksi neljälle, pääruoaksi kahdelle.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
2 annosta
- 250 g tuoretta raviolia
- 30 g saksanpähkinöitä
- 30 g pinjansiemeniä
- gourmetsuolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 litra friteerausöljyä
- 50 g raastettua parmesaanijuustoa
Tempurataikina
- 2½ dl kylmää vettä
- 1 munankeltuainen
- 2½ dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Paahda saksanpähkinöitä ja pinjansiemeniä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran. Sekoita pähkinät oliiviöljyyn.
2. Tempurataikina: Sekoita munankeltuainen voimakkaasti vatkaten veteen. Sekoita joukkoon jauhot haarukalla ja vatkaa sen jälkeen taikina kiinteäksi. Kasta sitten raviolit seokseen niin, että ne peittyvät kokonaan. Kuumenna öljy kattilassa. Friteeraa kokeeksi pala vaaleaa leipää. Sen pitäisi paistua hitaasti kullanruskeaksi. Friteeraa ravioleja muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kullanruskeita.
3. Ripottele raviolin päälle gourmetsuolaa, parmesaaniraastetta ja pähkinäsekoitusta. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti