Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tempurafriteerattu ravioli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä alkuruoka vaatii jo hieman ruoanlaittotaitoa, mutta sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla rohkeasti - vieraat ihastuvat takuulla! Reseptistä riittää alkuruoaksi neljälle, pääruoaksi kahdelle.

2 annosta

  • 250 g tuoretta raviolia
  • 30 g saksanpähkinöitä
  • 30 g pinjansiemeniä
  • gourmetsuolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 litra friteerausöljyä
  • 50 g raastettua parmesaanijuustoa

Tempurataikina

  • 2½ dl kylmää vettä
  • 1 munankeltuainen
  • 2½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paahda saksanpähkinöitä ja pinjansiemeniä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran. Sekoita pähkinät oliiviöljyyn.

2. Tempurataikina: Sekoita munankeltuainen voimakkaasti vatkaten veteen. Sekoita joukkoon jauhot haarukalla ja vatkaa sen jälkeen taikina kiinteäksi. Kasta sitten raviolit seokseen niin, että ne peittyvät kokonaan. Kuumenna öljy kattilassa. Friteeraa kokeeksi pala vaaleaa leipää. Sen pitäisi paistua hitaasti kullanruskeaksi. Friteeraa ravioleja muutama kerrallaan, kunnes ne ovat kullanruskeita.

3. Ripottele raviolin päälle gourmetsuolaa, parmesaaniraastetta ja pähkinäsekoitusta. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta