Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thaimaalaiset broileripiiraat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Krista Niiniharjun thaimaalaiset broileripiiraat tuovat aasialaisia makuja keittiöösi. Piiraat paistuvat kätevästi muffinipellillä.

Pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • (0,5 dl vettä)

Täyte

  • 2 kevätsipulia varsineen
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g broilerin tai kalkkunan jauhelihaa
  • 1 dl kookoskermaa
  • 3/4 dl makeaa thai chilikastiketta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kaikki kuivat aineet käsin, myös juustoraaste. Lisää tarvittaessa vettä vain sen verran, että saat muodostettua taikinasta pallon. Älä vaivaa. Jaa taikina 12 osaan, pyörittele palloiksi ja painele muffinivuoan syvennyksiin pohjalle ja reunoille.

Laita muffinipelti kylmään lepäämään täytteen valmistamisen ajaksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna kevätsipulit. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Paista tahnoja hetki öljyssä. Lisää broilerinjauheliha ja lopussa kevätsipuli ja ruskista kypsäksi. Siirrä paistinpannu levyltä. Sekoita keskenään kookoskerma, thai chilikastike, suola ja kananmuna ja kaada jauhelihan joukkoon.

Kaada jauhelihatäytettä muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapiirakka