Glaseerattu kananmaksapasteija

Joskus haluaa yllättää sekä itsensä että perheensä tai vieraansa – ja silloin valmistaa oman maksapasteijansa maukkaalla liemellä glaseerattuna.

Kuudelle

  • 600 g pakastettua kananmaksaa
  • 2 salottisipulia, hienonnettuina
  • 6 anjovisfileetä
  • 1 ½ rkl korppujauhoja
  • 2 dl kermaa
  • ½ tl timjamia
  • 5-7 cl konjakkia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk Campbellin consommé-lientä
  • muutama pikkukurkku
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Keitä kokoon ohentamaton consommé kunnes jäljellä on puolet. Anna jäähtyä.

3. Voitele pitkulainen uunivuoka, n. 1 ½ litraa. Paista 200 g puoliksi sulatetusta maksasta, mausta. Soseuta loput maksasta taikinaksi, lisää muut ainekset.

4. Täytä vuoka vuorotellen taikinalla ja paistetulla maksalla.

5. Peitä vuoka foliolla, pistä siihen muutama ilmareikä ja paista uunin alatasolla vajaa tunti. Anna jäähtyä.

6. Peitä pasteija viipaloidulla kurkulla, lusikoi päälle puoliksi jähmettynyt hyytelö. Laita jääkaappiin yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!