Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Intialaiset joulupasteijat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuo Intian eksotiikkaa joululeivontaasi intialaisilla joulupasteijoilla. Tästä reseptistä valmistuu 24 kappaletta pasteijoita.

Taikina

  • 250 g pehmeää voita
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kurkumaa

Täyte

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 2 tl valkosipulitahnaa
  • 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sinappia
  • 1 1/2 rkl vasikkafondia
  • 3/4 dl kuivattuja luumuja pieneksi hienonnettuna
  • 3/4 dl viiden hedelmän nektaria
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1 rkl hienonnettua basilikaa
  • (suolaa maun mukaan)
  • 1 kananmuna

Voiteluun

  • kananmunaa

Valmistusohje

Valmista taikina: Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan rahka ja jauhot ja kurkuma. Älä vaivaa taikinaa. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutama tunti.

Valmista sillä aikaa täyte: kuumenna öljy kasarissa. Ruskista liha öljyssä, lisää loppuvaiheessa valkosipulitahna. Lisää mausteet, tomaattipyree, sinappi, fondi, luumut ja nektari. Hauduta ilman kantta noin 10 minuuttia.

Hienonna yrtit joukkoon. (Maista, mausta suolalla tarvittaessa) Anna jäähtyä. Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi. Paina levystä (isolla) lasilla taikinaympyröitä. Lusikoi täytettä ympyrän puoliskolle ja taita puolikuuksi. Paina reuna kiinni haarukalla. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat