1. Laita pavut likoamaan yön yli. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna sipuli, porkkanat ja selleri karkeasti. Kuori valkosipulinkynnet. Ruskista liha öljyssä ja laita pataan. Kaada päälle viini ja anna porista kunnes neste on lähes haihtunut.
2. Lisää silloin sipuli, porkkana ja selleri pataan. Kaada päälle lientä, niin että liha peittyy n. 1 sentillä. Lisää rosmariini, salvia ja mustapippuri ja purista mukaan valkosipuli. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja anna porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää pavut ja anna kiehua vielä 70 minuuttia. Suolaa pata kun liha on mureaa.
3. Kastike: Hienonna paprika, persilja, tomaatit ja lehtiselleri pieneksi. Kuori ja hienonna porkkanat ja sipuli. Laita kasvikset kattilaan. Lisää suola, viinietikka ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Lisää oliiviöljy ja jäähdytä kastike. Tarjoile kylmä kastike padan kanssa.