Täytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
Tämä ruokalaji on sekä kaunis että maukas. Kullankeltainen täyte näyttää mukavalta ja antaa ihanaa makua.
Neljälle
- 400 g pikkupääkampelafileitä
- 250 g turska- tai koljafileetä
- 1 tl suolaa
- ½ rkl perunajauhoja
- 1 rkl voita
- 1 kananmuna
- ½ dl kermaa
- ¾ dl maitoa
- ½ g sahramia
Valkoviinikastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl valkoviiniä
- 2 ½ dl kalalientä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyä riisiä
- ½ punainen paprika
- voita paistamiseen
- keitettyä parsakaalia (brokkolia)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Paloittele turska, laita palat tehosekoittimeen suolan, sahramin ja perunajauhojen kera ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa muna, kerma ja maito ja kaada vähän kerrallaan kalataikinaan. Levitä valmis taikina kampelafileille ja kääri ne rullalle. Laita fileerullat voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
2. Valkoviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja paista salottisipulia ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita hyvin. Kuumenna toisessa kattilassa viini ja liemi. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle, lisää viinilientä suurukseen vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen porista matalalla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoita välillä. Siivilöi kastike.
3. Paloittele paprika ja paista palat voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita paprika keitettyyn riisiin ja tarjoile kalan, kastikkeen ja keitetyn parsakaalin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"