Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji on sekä kaunis että maukas. Kullankeltainen täyte näyttää mukavalta ja antaa ihanaa makua.

Neljälle

  • 400 g pikkupääkampelafileitä
  • 250 g turska- tai koljafileetä
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl perunajauhoja
  • 1 rkl voita
  • 1 kananmuna
  • ½ dl kermaa
  • ¾ dl maitoa
  • ½ g sahramia

Valkoviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl valkoviiniä
  • 2 ½ dl kalalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • ½ punainen paprika
  • voita paistamiseen
  • keitettyä parsakaalia (brokkolia)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Paloittele turska, laita palat tehosekoittimeen suolan, sahramin ja perunajauhojen kera ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa muna, kerma ja maito ja kaada vähän kerrallaan kalataikinaan. Levitä valmis taikina kampelafileille ja kääri ne rullalle. Laita fileerullat voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

2. Valkoviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja paista salottisipulia ilman että se saa väriä. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita hyvin. Kuumenna toisessa kattilassa viini ja liemi. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle, lisää viinilientä suurukseen vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen porista matalalla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoita välillä. Siivilöi kastike.

3. Paloittele paprika ja paista palat voissa, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita paprika keitettyyn riisiin ja tarjoile kalan, kastikkeen ja keitetyn parsakaalin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa