Paneroitu broileri tomaattikastikkeessa
Etelä-Amerikassa broileri- ja kanaruoat ovat suosittuja. Tämä ohje on peräisin Boliviasta. Tarjoa lisukkeeksi salaatti, leipää ja perunoita tai riisiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 1 iso broileri, 1½-2 kg
- 2 munaa
- 1/4 dll maitoa
- 2 rkl maissijauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
- 1 1/4 dl maissiöljyä
- 1 iso sipuli
- 6 keskikokoista tomaattia
- 1 tl suolaa
- 1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
- vastajauhettua mustapippuria
- pala sideharsoa
- 3 persiljanoksaa
- 1 laakerinlehti
- ½ tl meiramia
Valmistusohje
1. Paloittele broileri kahdeksaan osaan. Vatkaa muna isossa kulhossa parin minuutin ajan. Lisää joukkoon koko ajan vatkaten maito, maissijauhot, suola ja mustapippuri. Kasta broilerinpalat seokseen. Kuumenna puolet maissiöljystä isossa paistinpannussa. Ruskista palat kevyesti pienissä erissä. Nosta valuman talouspaperin päälle.
2. Paloittele sipuli. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa kuutioiksi. Kuumenna loput öljystä paksupohjaisessa neljän litran kattilassa. Lisää sipuli ja anna sen hautua kypsäksi, älä ruskista. Sekoita joukkoon tomaatit, viini, suola ja pippuri. Kääri yrtit sideharsoon ja pane käärö kattilaan. Keitä viisi minuuttia välillä sekoittaen.
3. Lisää kattilaan ruskistetut broilerinpalat ja valele niitä tomaattikastikkeella. Kypsennä kannen alla 30-40 minuuttia. Tarjoa höyryävän kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku