Keitetty kana currykastikkeessa
Kanan keittoaika on pidempi kuin broilerin, noin puolitoista tuntia. Kaupanpäällisiksi saat maukkaan kanaliemen kastikkeeseen käytettäväksi. Tarjoa kana currykastikkeen ja keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kana
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 20 g juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 purjo
- 1 persiljanoksa
- 1 rakuunanoksa
- 1 timjaminoksa
- 5 valkopippuria
- 1 mausteneilikka
- ½ laakerinlehti
Currykastike
- ½ sipuli
- ½ omena
- 1 rkl currya
- 25 g voita
- kanan keitinlientä
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl ketsuppia
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Pane kana reilunkokoiseen kattilaan, peitä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada vesi pois ja huuhtele kana ja kattila huolellisesti. Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana, juuriselleri ja purjo.
2. Kaada kattilaan kanan päälle puhdasta vettä, kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää sipuli, juuriselleri, porkkana ja purjo. Lisää myös valkosipulinkynnet, persilja, rakuuna, timjami, valkopippurit, mausteneilikka ja puolikas laakerinlehti. Hauduta hiljalleen, kunnes liha irtoaa luista helposti. Keittoaika on noin 1-2 tuntia. Keitä riisi. Ota kana kattilasta, poista nahka ja leikkaa liha annospaloiksi. Pidä palat lämpiminä.
3. Leikkaa sipulin- ja omenanpuolikas pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi keskilämpöiseksi ja kuullota sipuli- ja omenakuutioita ja currya pari minuuttia. Sekoita voista ja vehnäjauhoista suurus. Laimenna suurus keitinliemellä ja lisää kattilaan kokoajan sekoittaen, kunnes kastike on sopivan paksua. Keitä 4-5 minuuttia. Lisää ketsuppia väriä antamaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Siivilöi kastike ja lisää kerma. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria,
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku