Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lapapaistia baijerilaiseen tapaan knödeleiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lapapaistia voi usein löytää todella hyvään hintaan. Liha on erittäin maukasta. Luun poistaminen voi olla vaikeaa. Jos et ole tottunut ruoanlaittaja, kannattaa pyytää apua lihatiskillä.

Neljälle

  • 1 ½ kg sian lapapaistia
  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana
  • 1 tl kuminaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 ½ dl vettä

Knödel

  • 500 g kuivattua kateleipää
  • 5 dl maitoa
  • 60 g voita
  • 1 keltasipuli
  • ½ nippu persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
  • 3 kananmunaa

Keittämiseen

  • vettä ja suolaa

Tarjoiluun

  • punakaalia
  • omenasosetta

Valmistusohje

1. Paisti: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista lihasta luu. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkana. Hiero lihaan kuminaa, suolaa ja pippuria. Ruskista paisti ja luu padassa, lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä kaikki uuninkestävään vuokaan. Lisää sipuli, porkkana ja valkosipuli. Paista uunissa n. 2 tuntia.

2. Knödel: Kuori ja hienonna sipuli ja persilja. Viipaloi leipä. Kuumenna maito ja kaada se leiville. Sulata voi, lisää sipuli ja persilja ja kaada seos kosteille leipäviipaleille. Riko munat ja lisää ne yksi kerrallaan, Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla ja sekoita. Anna levätä 30 minuuttia.

3. Keitä vesi ja suola isossa kattilassa. Jaa knödeltaikina 8 osaan. Muotoile niistä pyöreitä knödeleitä. Keitä n. 15 minuuttia. Viipaloi liha ja paseeraa vihannekset siivilän läpi. Tarjoile liha ja knödelit sekä paseeratut vihannekset kastikkeena.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata