Juustocurry herneiden kera
Alkuperäisreseptissä käytetään intialaista tuorejuustoa, paniria, jota löytyy erikoismyymälöistä. Panirin voi hyvin korvata tofulla. Curryn voi myös valmistaa kuutioidun fetajuuston kera. Keitetty riisi ja leipä sopivat palanpainikkeeksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 150 g paniria 2 cm kuutioina
- 300 g vihreitä herneitä
- 1 ½ dl ruokaöljyä
- 4 keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl hienonnettua inkivääriä
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl kurkumaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1 maustemitta punaista chiliä
- 1 tl paprikajauhetta
- 5 tomaattia
- 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
- 2 tl garam masalaa
- koristeluun: korianteria
Valmistusohje
1. Kuivaa juusto talouspaperilla. Kuumenna 3 rkl öljyä keskilämpöiseksi paistinpannulla ja paista juusto kullanruskeaksi. Kääntele juustoa varovaisesti jotta se saa väriä joka puolelle. Laita juusto sivuun. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri. Kaada loput öljystä paistinpannuun, kuumenna keskilämpöiseksi ja paista sipuli kullanruskeaksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä pari minuuttia.
2. Kalttaa tomaatit (kasta ne hetkeksi kuumaan veteen), kuori ja hienonna ne. Lisää paistinpannulle korianteri, kurkuma, mustapippuri, chili ja paprika sekä pari ruokalusikallista vettä ja sekoita. Lisää tomaatit ja anna kiehua kokoon n. 10 minuuttia kunnes seos sakenee ja öljy nousee pinnalle.
3. Lisää 5 dl vettä, anna kiehahtaa, alenna lämpöä ja anna kiehua maltillisesti kannen alla 20 minuuttia. Jäähdytä seosta hieman ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella niin että seokseen jää vielä sattumia. Kaada kastike takaisin pannuun. Lisää herneet, suola ja 1 dl vettä. Lisää panir varovaisesti. Ripottele päälle garam masalaa ja hienonnettua korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka