Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustocurry herneiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäisreseptissä käytetään intialaista tuorejuustoa, paniria, jota löytyy erikoismyymälöistä. Panirin voi hyvin korvata tofulla. Curryn voi myös valmistaa kuutioidun fetajuuston kera. Keitetty riisi ja leipä sopivat palanpainikkeeksi.

Neljälle

  • 150 g paniria 2 cm kuutioina
  • 300 g vihreitä herneitä
  • 1 ½ dl ruokaöljyä
  • 4 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 maustemitta punaista chiliä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 5 tomaattia
  • 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
  • 2 tl garam masalaa
  • koristeluun: korianteria

Valmistusohje

1. Kuivaa juusto talouspaperilla. Kuumenna 3 rkl öljyä keskilämpöiseksi paistinpannulla ja paista juusto kullanruskeaksi. Kääntele juustoa varovaisesti jotta se saa väriä joka puolelle. Laita juusto sivuun. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri. Kaada loput öljystä paistinpannuun, kuumenna keskilämpöiseksi ja paista sipuli kullanruskeaksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä pari minuuttia.

2. Kalttaa tomaatit (kasta ne hetkeksi kuumaan veteen), kuori ja hienonna ne. Lisää paistinpannulle korianteri, kurkuma, mustapippuri, chili ja paprika sekä pari ruokalusikallista vettä ja sekoita. Lisää tomaatit ja anna kiehua kokoon n. 10 minuuttia kunnes seos sakenee ja öljy nousee pinnalle.

3. Lisää 5 dl vettä, anna kiehahtaa, alenna lämpöä ja anna kiehua maltillisesti kannen alla 20 minuuttia. Jäähdytä seosta hieman ja sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella niin että seokseen jää vielä sattumia. Kaada kastike takaisin pannuun. Lisää herneet, suola ja 1 dl vettä. Lisää panir varovaisesti. Ripottele päälle garam masalaa ja hienonnettua korianteria.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry