Brie-parsataskut
Brie-parsataskut ovat helppo suolainen tarjoiltava pääsiäispöytään tai vaikka kevään juhliin. Reseptin teki kotitalouden lehtori Anu Heinaro.
- Annosmäärä: 10 kappaletta
Ainekset
- 5 kpl (500 g) lehtitaikinalevyjä
- 10 tankoparsaa
- 200 g Brie-juustoa
- 20g voita
- 1tl sitruunanmehua
- timjamia (tuoretta tai kuivattua)
- kananmunaa voiteluun
Valmistusohje
Sulata lehtitaikinalevyt ja puolita ne. Käännä levyt vinottain eteesi, niin että ylös ja alaspäin osoittaa terävä kärki.
Sekoita pehmeä voi, sitruunamehu ja hieman timjamia keskenään.
Leikkaa parsoista pois kova kanta. Voit tarvittaessa myös kuoria parsat. Viipaloit brie.
Voitele voiseoksella lehtitakinalevyt keskeltä. Aseta lehtitaikinaneliöiden päälle brie-juustosiivu ja parsa.Taita kaksi kulmaa keskelle toistensa päälle ristiin. Nipistä hyvin kiinni, voit käyttää hieman vettä tähän jotta taikina liimautuu paremmin kiinni.
Voitele kananmunalla.
Paista uunin keskiosassa 225-asteessa noin 15-20 minuuttia.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"