Brie-parsataskut

brie-parsataskut
MTV Uutiset

Brie-parsataskut ovat helppo suolainen tarjoiltava pääsiäispöytään tai vaikka kevään juhliin. Reseptin teki kotitalouden lehtori Anu Heinaro.

  • Annosmäärä: 10 kappaletta

Ainekset

  • 5 kpl (500 g) lehtitaikinalevyjä
  • 10 tankoparsaa
  • 200 g Brie-juustoa
  • 20g voita
  • 1tl sitruunanmehua
  • timjamia (tuoretta tai kuivattua)
  • kananmunaa voiteluun

Valmistusohje

  1. Sulata lehtitaikinalevyt ja puolita ne. Käännä levyt vinottain eteesi, niin että ylös ja alaspäin osoittaa terävä kärki.

  2. Sekoita pehmeä voi, sitruunamehu ja hieman timjamia keskenään.

  3. Leikkaa parsoista pois kova kanta. Voit tarvittaessa myös kuoria parsat. Viipaloit brie. 

  4. Voitele voiseoksella lehtitakinalevyt keskeltä. Aseta lehtitaikinaneliöiden päälle brie-juustosiivu ja parsa.Taita kaksi kulmaa keskelle toistensa päälle ristiin. Nipistä hyvin kiinni, voit käyttää hieman vettä tähän jotta taikina liimautuu paremmin kiinni.

  5. Voitele kananmunalla.

  6. Paista uunin keskiosassa 225-asteessa noin 15-20 minuuttia.

 

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.