Välimerellinen voileipäkakku
Taikinalevyistä on kätevä valmistaa herkullinen voileipäkakku pikkujoulupöytään. Muista valuttaa kurkku kunnolla ennen kakun täyttämistä.
Pohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (8 kpl = 500 g) tai Torttutaikinalevyjä (5 kpl = 500 g)
Täyte
- 1 kurkku raasteena
- 500 g turkkilaista jogurttia
- purjosipulisilppua (noin 100-150 g)
- 100 g oliiveja
- 100 g aurinkokuivattua tomaattia
- 1 rkl valkosipulitahnaa (tai noin 5 kynttä)
- mustapippuria
Valmistusohje
Yhdistä aina 2 lehtitaikinalevyä päistään yhteen pitkiksi (liimaten sauma vedellä) siten, että saat uunipellille 4 pitkää yhdistettyä levyä. Tai kauli torttutaikinalevyt hieman pidemmiksi. Voitele yksi pitkä levy munalla ja tee siihen koristeellisia viiltoja tai kuvioita, voit myös koristella levyä esim. unikonsiemenillä.
Pistele kaikki levyt haarukalla. Paista levyjä 225-asteisen uunin alatasolla noin 15 min.
Valmista sillä aikaa täyte. Raasta kurkku ja purista siitä liiat vedet talouspaperin avulla pois. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Kokoa kypsistä taikinalevyistä voileipäkakku. Levitä täytettä voileipäkakun joka kerroksen väliin runsaasti. Laita päälle koristeltu levy.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa