Carbonnades Flamandes
Tämä klassinen belgialainen lihapata on alkujaan Flanderista. Koska maassa on vanha olutperinne ja lukemattomi olutlajeja, tämä ruokaisa pata sisältää olutta. Pata saostetaan jauhojen sijaan leivänmuruilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6 annosta
- 50 g voita
- 200 g sipulia
- 1 1/4 kg naudan patalihaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl vaaleaa olutta
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 tl suolaa
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 laakerinlehti
- ½ tl timjamia
- 2 tl dijonsinappia
- 1 dl puolikuivia leivänmuruja
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipuli vaaleanruskeaksi. Nosta lämpöä ja lisää liha pataan.
2. Ripottele päälle jauhot ja lisää olut. Lisää sokeri, suola, viinietikka, laakerinlehti ja timjami. Anna padan hautua noin puolitoista tuntia tai kunnes liha on mureaa.
3. Lisää sinappi ja sekoita leivänmurut vähitellen joukkoon, kunnes padan koostumus on sopiva. Jos pata saostuu liikaa, sitä voi laimentaa oluella. Tarjoile lisänä perunoita ja vihanneksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku