Carbonnades Flamandes

Tämä klassinen belgialainen lihapata on alkujaan Flanderista. Koska maassa on vanha olutperinne ja lukemattomi olutlajeja, tämä ruokaisa pata sisältää olutta. Pata saostetaan jauhojen sijaan leivänmuruilla.

6 annosta

  • 50 g voita
  • 200 g sipulia
  • 1 1/4 kg naudan patalihaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl vaaleaa olutta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 dl puolikuivia leivänmuruja

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipuli vaaleanruskeaksi. Nosta lämpöä ja lisää liha pataan.

2. Ripottele päälle jauhot ja lisää olut. Lisää sokeri, suola, viinietikka, laakerinlehti ja timjami. Anna padan hautua noin puolitoista tuntia tai kunnes liha on mureaa.

3. Lisää sinappi ja sekoita leivänmurut vähitellen joukkoon, kunnes padan koostumus on sopiva. Jos pata saostuu liikaa, sitä voi laimentaa oluella. Tarjoile lisänä perunoita ja vihanneksia.

Parhaat ruokaohjelmat