Baijerilainen lihapata
Tämä on vahva pataruoka, kuin luotu kolean pimeisiin talvipäiviin. Tätä voi tehdä isommankin määrän, jos ruokapöytään on tulossa useampia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g naudan palapaistia
- suolaa ja pippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 sipulia siivuina
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 3 paprikaa palasina
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia
- 2-3 dl olutta
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl hunajaa
- 2 tl maizenaa + vesitilkka
Valmistusohje
1. Mausta lihapalat, ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Kuullota sipuleita ja pieniä paprikapaloja voissa pannulla ja siirrä sitten pataan. Lisää joukkoon laakerinlehti ja timjami.
2. Kiehauta kasarissa olut, soija ja hunaja ja kaada pataan. Keitä pataa hiljalleen kannella peitettynä, kunnes liha tuntuu murealta.
3. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä, kiehauta vielä. Riisi tai puristettu peruna sopivat tämän padan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku