Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maksaa ja perunamuhennosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja suuntaa katseet joulun antimiin. Murea naudanmaksa sopii hyvin joulupöytään muiden herkkujen seuraksi. Tarjoa maksa perunamuhennoksen kanssa.

Ainekset

  • 600 g naudan maksaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria

Perunamuhennos

  • 6 keskikokoista perunaa
  • 1 rkl ryyti dijonsinappia
  • 40 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Poista maksasta kalvot ja isoimmat suonet. Jos haluat maksan mausta miedomman, sitä voi liottaa maidossa yön yli. Leikkaa maksa ohuen ohuiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet suolalla ja pippurilla.

Kääntele maksaviipaleet ruisjauhoissa ja paista ne kuumalla pannulla voissa noin kaksi minuuttia per puoli. Lisää lopuksi pannulle kaprikset, hienonnettua persiljaa ja tilkka valkoviiniä.

Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Murskaa perunat puukauhalla. Lisää joukkoon voi, dijonsinappi ja mausta se suolalla ja valkopippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa