Herkullisen chilin salaisuus piilee sen helppoudessa. Chili vain paranee, kun aineksia vähennetään sen sijaan, että niiden määrää lisättäisiin. Aineksia vaihtelemalla saadaan myös joka kerta erilainen lopputulos. Lisäksi on tärkeää käyttää paistilihan paloja eikä jauhelihaa. Chilin maku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä noin vuorokauden.

4 annosta

  • 1 kg naudan paistilihaa paloina
  • 140 g pekonia
  • 500 g sipulia
  • 1 valkosipuli
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl maustepippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 prk jalopeñoja
  • 2 tl sambal oelek -tahnaa
  • 3 pulloa olutta, à 33 cl
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 1 punasipuli
  • 100 g cheddarjuustoa
  • 1 pussi maissilastuja
  • 3 dl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna tavalliset sipulit ja punasipuli erikseen. Suikaloi pekoni ja raasta juusto. Paista pekoni kuivassa rautapadassa niin, että se saa hieman väriä. Lisää pataan liha ja hienonnettu sipuli ja ruskista kauniin väriseksi. Puserra joukkoon kokonaisen valkosipulin kaikki kynnet.

2. Lisää juustokumina, pippurit, oregano, jalopeñot, sambal oelek -tahna ja olut. Anna hautua muhennokseksi miedolla lämmöllä. Mausta suolalla.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Gratinoi chili juustoraasteella juuri ennen tarjoilua. Koristele hienonnetulla punasipulilla ja tarjoa lisänä uunissa paahdettua maissilatuja ja kermaviiliä.

pää

liha

kananmunaton

gluteeniton

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti