Chiliöljy
Julkaistu
Mitä pidempään chili saa maustaa öljyä sitä voimakkaamman makuista siitä tulee.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 pullolliseen
- ½ l auringonkukkaöljyä
- 1-2 punaista chiliä
Valmistusohje
1. Laita chilit öljyyn ja anna maustua. Mitä pidempään chili saa maustaa öljyä, sitä voimakkaampi öljystä tulee. Kaksi viikkoa on yleensä sopiva aika. Siivilöi chilit ja laita öljy kylmään. Se säilyy jääkaapissa monta kuukautta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa