Aioli
Julkaistu
Kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä alusta alkaen, juoksettumisen riski vähenee.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 munankeltuaista
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- 3 maustemittaa suolaa
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 3 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta hienosti. Vatkaa keltuaiset, sitruunamehu, valkosipuli ja suola.
2. Lisää öljy hitaasti, ensin tippa kerrallaan, sitten ohuena norona. Vatkaa voimakkaasti koko ajan. Voit myös käyttää sähkövatkainta tai tehosekoitinta. Valmiin aiolin tulee olla kiiltävä ja paksu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa