Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistetut kesäkurpitsan kukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

David sanoo olevansa ensimmäinen, joka myöntää italialaisten syövän outoja juttuja. Kesäkurpitsan kukkia? Kyllä. Pelkästään niiden kauneus on uskomattoman maukasta silmänruokaa.

Ainekset

  • 4 hengelle

Raaka-aineet

  • 12 kesäkurpitsan kukkaa
  • 1/2 kupillinen valkoviiniä (120 ml)
  • 1 iso mozzarellan pala leikattuna ohuiksi siivuiksi
  • 12 anjovisfilettä
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 kupillinen vehnäjauhoja (120 ml)
  • neitsytoliiviäljyä paistamiseen
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Pyyhi astiapyyhkeellä kukista mahdollinen lika pois. Älä huuhtele vedellä. Tarkista, ettei kukkien sisällä ole hyönteisiä.

- Sekoita vehnäjauhot ja viini keskenään. Lisää munat, joiden rakenne on jo valmiiksi rikottu. Sekoita, kunnes koostumus on pehmeä ja tasainen.

- Laita kukan sisään anjovisfilee sekä mozzarellaviipale.

Tuoreimmat aiheesta

Kesäkurpitsa