Chorizotäytteinen paahtopaisti
Latinalaisessa Amerikassa tämä ruoka on klassikko. Täyteläisessä tomaattikastikkeessa kypsytetyn paistin täytteenä on chorizomakkaraa. Lihan lisukkeena voit tarjoilla keitettyjä mustia papuja tai riisiä.
8 annosta
- 1½ kg paahtopaistia
- 225 g chorizomakkaraa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 iso vihreä paprika
- 1 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl pippuria
- 2 laakerinlehteä
- 225 g paseerattuja tomaatteja
Valmistusohje
1. Leikkaa terävällä veitsellä paahtopaistin päästä päähän 2½ cm syvä viilto. Älä kuitenkaan halkaise paistia. Täytä paisti auki suureksi pihviksi. Pehmitä lihaa lihanuijalla. Levitä päälle makkarat ja taita paisti kiinni. Sulje cocktailtikuilla tai valmiiksi kutistetulla puuvillalangalla, jotta täyte pysyy paistin sisällä.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Ruskista paisti öljyssä kohtalaisella lämmöllä. Nosta paisti pataan. Lisää sipuli, valkosipuli, paprika, oregano, suola, pippuri, laakerinlehdet ja paseeratut tomaatit. Hauduta kannen alla 2-2½ tuntia, kunnes liha on kypsää.
3. Nosta paisti padasta lämmitetylle tarjoiluvadille. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Poimi laakerinlehdet kastikkeesta ja kuori vaahto pinnalta. Valele paistin päälle hieman kastiketta ja kaada loput kastikkeesta tarjoilukulhoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku