Chorizotäytteinen paahtopaisti

Latinalaisessa Amerikassa tämä ruoka on klassikko. Täyteläisessä tomaattikastikkeessa kypsytetyn paistin täytteenä on chorizomakkaraa. Lihan lisukkeena voit tarjoilla keitettyjä mustia papuja tai riisiä.

8 annosta

  • 1½ kg paahtopaistia
  • 225 g chorizomakkaraa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso vihreä paprika
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 225 g paseerattuja tomaatteja

Valmistusohje

1. Leikkaa terävällä veitsellä paahtopaistin päästä päähän 2½ cm syvä viilto. Älä kuitenkaan halkaise paistia. Täytä paisti auki suureksi pihviksi. Pehmitä lihaa lihanuijalla. Levitä päälle makkarat ja taita paisti kiinni. Sulje cocktailtikuilla tai valmiiksi kutistetulla puuvillalangalla, jotta täyte pysyy paistin sisällä.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Ruskista paisti öljyssä kohtalaisella lämmöllä. Nosta paisti pataan. Lisää sipuli, valkosipuli, paprika, oregano, suola, pippuri, laakerinlehdet ja paseeratut tomaatit. Hauduta kannen alla 2-2½ tuntia, kunnes liha on kypsää.

3. Nosta paisti padasta lämmitetylle tarjoiluvadille. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Poimi laakerinlehdet kastikkeesta ja kuori vaahto pinnalta. Valele paistin päälle hieman kastiketta ja kaada loput kastikkeesta tarjoilukulhoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!