Täytetyt broilerifileet pinaattipedillä
Tämä on sekä herkullinen lämminruoka että mukava noutopöytälaji. Resepti on helppo myös tarvittaessa tuplata.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 800 g broilerinfileitä
- 200 g vasikanjauhelihaa
- 1 muna
- 1 rkl sipulisilppua
- 1 tl tuoretta oreganoa
- 1 tl tuoretta timjamia
- 1 tl tuoretta basilikaa
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 600 g tuoretta pinaattia
- 2 tl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori sipuli ja silppua 1 rkl hienoksi. Paista sipulisilppu kullanruskeaksi voissa. Silppua mausteyrtit hienoksi. Sekoita jauhelihaan muna, yrtit ja sipulisilppu sekä suolaa ja pippuria.
2. Leikkaa jokaiseen broilerifileeseen syvä viilto toiselta sivulta, mutta niin, että toinen sivu pysyy kiinni. Avaa fileet kuin kirja, painele työlaudalla fileitä litteämmiksi ja nuiji niitä hieman ohuemmiksi. Jaa murekeseos fileille ja kääri ne rullalle. Sido paistolangalla tai kiinnitä cocktailtikuilla. Paista kääryleitä voissa pannulla kauttaaltaan kauniinvärisiksi ja jälkikypsytä uunissa noin 20 minuuttia. Ota uunista ja kääri alumiinifolioon tasaantumaan.
3. Paista pinaatinlehtiä kuumassa öljyssä pannulla jonkin aikaa ja siirrä ne lämmitetylle tarjoiluvadille. Leikkaa broilerikääryleet viipaleiksi ja asettele pinaattipedille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku